OSHO®Dynamic Meditation - Dinamična meditacija

Prva stopnja

Tretja stopnja

Peta stopnja

Druga stopnja

Četrta stopnja

Dinamična meditacija traja eno uro in jo sestavlja pet stopenj. Lahko jo izvajate sami, vendar je bolj učinkovita, če jo izvajate v skupini. Je povsem individualna izkušnja.  Pri meditaciji imejte zaprte oči, najbolje, da si zavežete trak čez oči in se ne ozirajte na druge. Priporočljivo je imeti prazen želodec in lahkotna oblačila.

 

Pri tej meditaciji morate biti vseskozi budni, pozorni in zavestni, karkoli pri tem delate. Ostanite v priči.

 

Dihajte čim hitreje, čim globje; pri tem uporabite vso svojo energijo, pa vendar še vedno ostanite v priči. Opazujte kaj se dogaja, kot da se vse dogaja v telesu, zavest pa le opazuje.

 

Bodite priča skozi prve tri stopnje. In v četrti stopnji, ko se vse ustavi, postanite popolnoma neaktivni, zamrznjeni, ...pričevanje bo prišlo do vrhunca. Osho

 

Prva stopnja: 10 minut

 

Dihajte kaotično skozi nos, vedno se osredotočite na izdih. Telo bo samo poskrbelo za vdih. Dihajte globoko v pljuča čim hitreje zmorete. Stopnjujte globino in hitrost dihanja vse dokler ne postanete dihanje samo. Pri tem si pomagajte z naravnimi gibi telesa. Občutite dvigovanje energije, vendar ostanite zavestni.

 

Druga stopnja: 10 minut

 

Eksplodirajte! Izrazite vse, kar morate odvreči! Postanite popolnoma nori! Kričite, skačite tresite se, plešite, jočite, pojte, smejte se, ...skratka sledite svojim čustvom. Ne pustite ničesar v sebi. Naj bo vaše telo v popolnem gibanju. V začetku si pomagajte z »igranjem«. Ne dopustite vašemu umu, da se ukvarja s tem kaj se dogaja. Bodite v dogajanju z vsem srcem.

 

Tretja stopnja: 10 minut

 

Z dvignjenimi rokami skačite gor in dol in vzklikajte mantro »Hu, hu, hu«, čim globje zmorete. Vsakič ko padete na tla - s ploskimi stopali, naj zvok pride globoko v spolni center.

 

Četrta stopnja: 15 minut

 

Stop! Ko zaslišite to besedo, se ustavite v položaju, v katerem se nahajate,. Nikakor se ne premikajte. Kašelj, gib, karkoli, vse lahko povzroči odtok energije in ves napor bo izgubljen. Bodite priča vsemu, kar se gdogaja z vami.

 

Peta stopnja: 15 minut

 

Praznujte s plesom, izrazite svojo hvaležnost. Ponesite svojo srečo v nov dan.

OSHO is a registered tradmerk of OSHO Internationa Fundation, used with permission, www.osho.com/trademarks.

Some material used here (images and text excerpts) is Copyright © OSHO International Foundation www.osho.com/copyright.

  • LinkedIn App Icon
  • Facebook App Icon