OSHO® Devavani Meditation - Devavani meditacija

 

Devavani pomeni »božanski glas«. Ko vadite to tehniko, si predstavljajte samo to, da božansko govori skozi vas, da se božansko giblje skozi vas. Vi ste samo kanal, prazna posoda, skozi katero govori in se giblje božansko.

 

Vsaka od štirih stopenj traja 15 minut. Oči imejte ves čas zaprte. Tehniko lahko vadite sami ali v skupini.

 

1. stopnja:

Sedite v tišini in poslušajte glasbo. Ne počnite ničesar.

2. stopnja:

 

Ko se glasba ustavi, si dovolite postati kanal za božanski glas. Začnite počasi izrekati »la..la..la« dokler vam na ustnice ne začnejo prihajati neznane besede. Po nekaj dnevih te meditacije bodo besede postale nenavaden jezik in ugotovili boste, da izrekate cele stavke v neznem jeziku. To je »latihan«, zato v tej tehniki ne jočite ne kričite ne smejte se in ne upijte, kajti to kaže, da stvar postaja smiselna.

 

Besede morajo prihajati iz tistega dela možganov, ki ste ga uporabljali kot otrok  preden ste spregovorili  ne pa iz tistega dela, ki razmišlja in govori vsak dan. Besede morajo priti iz vam nedomačega dela možganov. V stari zavezi je to govorenje v jezikih imenovano »glosolalija«.

 

3. stopnja:

Vstanite, še naprej govorite v enakem jeziku toda zdaj dovolite, da se božansko giblje skozi vaše telo. Dovolite, da se zgodi popoln latihan. Če dovolite svojemu telesu, da bo mehko in sproščeno, boste kmalu začutili, kako se v njem gibljejo subtilne enrgije. Naj te energije gibljejo vaše telo  počasi, nežno. Vi ga ne premikajte. Naj vas gibljejo energije.

 

4. stopnja:

Lezite in bodite popolnoma tihi in mirni.

 

Opomba: Drugo fazo te meditacije lahko delate skoraj kjerkoli in kadarkoli  med vonjo, med tem ko se kopate, med delom.....

 

OSHO is a registered tradmerk of OSHO Internationa Fundation, used with permission, www.osho.com/trademarks.

Some material used here (images and text excerpts) is Copyright © OSHO International Foundation www.osho.com/copyright.

  • LinkedIn App Icon
  • Facebook App Icon